Veel gestelde vragen - Flat-Jack (2024)

  • Winkelmand
    • 0 items, Total of 0,00 | Afrekenen
  • Langues
    • Veel gestelde vragen - Flat-Jack (1)Nederlands
    • English (Engels)
    • Français (Frans)
  • +31 6-20739724
  • Gebruikersvragen
  • Garantie
  • Bestellen

Algemeen (12)

aWat doet de flat-jack, waarvoor dient hij?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: met de flat-jack kunt u uw caravan/camper/vouwwagen exact horizontaal zetten als u op een camping staat op een schuine helling. U kunt dan horizontaal slapen zonder tegen elkaar aan te rollen in bed, u heeft geen water dat in een hoek van de gootsteen blijft staan, u kunt horizontaal koken.

aKan ik met de flat-jack op kiezels en gravelcampings staan zoals in Zuid-Europa vooral vaak aan de orde is?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: ja, u kunt met de flat-jack zelfs rechtstreeks op kiezel- en gravelcampings staan. Het materiaal polyurethaan waarvan de flat-jacks gemaakt zijn, kan daar tegen. Het is een gigantisch sterke industriële kunststof, waarmee u zelfs met een extreem zware 6000 kg camper rechtstreeks op de Spaanse gravelcampings kunt staan. Wij adviseren u echter om preventief altijd een beschermend matje onder de flat-jack te leggen als u de ondergrond niet vertrouwt. Er kunnen tussen het grind/kiezels/gravel ook wel onzichtbare stukjes glasscherf zitten. Vooral op een camping met veel jeugd wil dit nog wel eens aangetroffen worden. Beschermen is altijd beter dan niets eronder leggen!

aKan ik ook op stenen en rotsen staan met de flat-jack?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: altijd eerst grote stenen en eventuele rotsblokken vanzelfsprekend weghalen op de plaats waar u de flat-jack wilt neerleggen om op te rijden.

aMoet ik de flat-jack opblazen met een fietspomp of met een compressor of kan dit ook met andere opblaasmiddelen?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: in de flat-jack zit een in-ventiel waarmee u hem opblaast. Dit is exact hetzelfde ventiel als in uw autoband zit, dus universeel. Met elke gewenste fietspomp, voetpomp of multicompressor die ook op uw autoband past, kunt u dus ook uw flat-jack oppompen. Let op: vrijwel alle moderne fietspompen hebben een dubbele aansluiting. Eén voor de fietsband en één voor de autoband. Daarmee lukt het dus altijd.

aWat zijn de voordelen van de flat-jack ten opzichte van mijn klassieke oprijblokken/wiggen/keggen die ik al 30 jaar gebruik en waar mijn vrouw zo’n hekel aan heeft?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: de oprijblokken/wiggen/keggen zijn inderdaad al sinds mensenheugenis op de markt, al meer dan 50 jaar. De flat-jack is eigenlijk het eerste moderne alternatief dat vele voordelen biedt:

  1. Grootste voordeel: plat oprijden en nooit meer omhoog het blok op moeten rijden.
  2. Tweede voordeel van de flat-jack: veel nauwkeuriger levelen, zelfs tot op de millimeter nauwkeurig, want de flat-jack werkt met lucht en u hoeft de flat-jack alleen maar in hoogte te stellen.
  3. Derde voordeel: de flat-jack ligt altijd ineens goed, en u hoeft niet meer opnieuw eraf en dan weer proberen zoals met de oprijblokken. U rijdt op de platte flat-jack en stelt de hoogte naar uw wens, en klaar!
  4. Vierde voordeel: door de grotere oppervlakte van de flat-jack blijft hij op de blubber/drassige ondergrond liggen, in plaats van de wegzakkende oprijblokken die u moet uitgraven. Bij de flat-jacks is uitgraven niet meer nodig. Ook rijdt u er makkelijker vanaf in de natte omstandigheden, want de flat-jack is 61,6 cm lang dus u heeft een lange aanloop om uw voertuig op gang te brengen bij het afrijden uit de blubber/drassige ondergrond.
aWelke soorten beschermende matten kan ik onder de flat-jack leggen?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: een eenvoudig schuimen matje (waarmee u op uw knieën de tuin doet) van de bouwmarkt, die heel licht van gewicht is, voldoet al prima in de meeste gevallen op de normale campings. Gaat u nu vaak buiten de reguliere campings kamperen, dus de bergen in, de fjorden, op rotsachtige ondergronden, etc. dan is een dikkere beschermende mat verstandig: veel avonturiers zijn dol op de flexibele flat-jack en leggen een dikke klassieke kokosmat of een houten of metalen plaatje onder de flat-jack ter bescherming, als er extremere omstandigheden zijn qua ondergrond zoals takken, boomstronken, stenen, keien, etc. Haal die stenen, etc. wel zoveel mogelijk weg of ga daar niet op staan met uw voertuig als uw gezonde kampeerders verstand u zegt dat het te extreem is.

aMoet ik altijd op een platte flat-jack oprijden en van een platte flat-jack afrijden of kan dit ook op een volle flat-jack?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: Nooit op en afrijden met een volle flat-jack. Als u dit wel doet kan dat uw flat-jack beschadigen. Dit valt nooit onder de garantie. Alleen oprijden en afrijden van een platte flat-jack dus!

aWaar kan ik de gebruiksaanwijzing vinden?

Geplaatstop12 maart 2018

Antwoord: De gebruiksaanwijzing wordt of is als download link samen met uw factuur in de bevestigingsmail bij uw aankoop beschikbaar gesteld. Heeft u deze mail niet meer beschikbaar dan kunt u een verzoek doen via het contact formulier om alsnog een extra gebruiksaanwijzing toegezonden te krijgen.

aHoeveel flat-jacks heb ik nodig voor het levelen (horizontaal zetten) van een camper of een caravan/vouwwagen?

Geplaatstop3 augustus 2023

Op de normale campings heeft u aan de volgende flat-jacks genoeg:

Normale camper (met 4 wielen)2 flat-jacks nodig om de 2 laagste wielen op de helling omhoog te krijgen om horizontaal te staan
Normale caravan of vouwwagen (met 2 wielen)1 flat-jack nodig om het laagste wiel op de helling omhoog te krijgen om horizontaal te staan
Grote camper (met 6 wielen, tandemasser dus)3 flat-jacks nodig
Grote caravan (met 4 wielen, tandemasser dus)2 flat-jacks nodig

Als u met de camper veel wild gaat kamperen, dus niet op de campings, komt u regelmatig in een situatie dat u bij een normale camper (met 4 wielen) niet 2 flat-jacks nodig heeft, maar 3 stuks. Reden: de helling is vaak schuin in meerdere opzichten, bijvoorbeeld in de Pyreneeën of Alpen of in de ruige wouden of fjorden, en dan is omhoog krijgen van een derde wiel noodzakelijk om recht te kunnen staan. Dit geldt echter alleen voor de avonturiers die veel buiten de reguliere campings staan en extremere omstandigheden aantreffen. Normaliter heeft u met een camper aan 2 stuks flat-jack genoeg voor op de normale camping.

aHoe groot is de flat-jack, is hij makkelijk op te bergen?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: de flat-jack Camper 2.0 is prachtig plat op te bergen, uiteraard als de lucht eruit is. Het formaat is 62 cm doorsnede (volledig rond van vorm). Bovendien is hij opvouwbaar door aan twee zijden de zijflappen in te klappen (naast de harde versterkingen aan de binnenzijde), en dan is het opbergformaat 28×62 cm. Daarmee past de flat-jack zelfs in het bovenkastje van de meeste campers en caravans. Maar ook tussen of onder de stoelen opbergen is goed mogelijk. U heeft met de flat-jack dus veel meer opberg-gemak dan met de grote volumineuze klassieke oprijblokken/wiggen/keggen omdat de flat-jack plat is!

aIk heb weleens een filmpje gezien van wel stapelbare flat-jacks. Kan dat?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: ja, dat kan. Dit zijn niet de nieuwe ronde flat-jacks Camper 2.0 die wij nu verkopen, maar de oude flat-jacks Camper. Die flat-jacks Camper versies zijn vierhoekig en hebben slechts een maximale hoogte van 6 cm. Ze kunnen gestapeld worden (maximaal 2 op elkaar), waarmee u dus 12 cm hoogte bereikt voor 2×119=238 euro. Met de nieuwe flat-jacks Camper 2.0 bereikt u met 1 kussen van 149 euro al 20 cm, dus die zijn relatief veel voordeliger en komen veel hoger.

aWat is de procedure bij het nivelleren van een tandemasser camper met de flat-jacks?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: U handelt bij een tandemasser camper (twee achterassen achter elkaar) als volgt: meet de hart op hart afstand tussen uw voorste en achterste wiel van de achterassen. Vervolgens legt u de flat-jacks achter elkaar op de grond, gecentreerd, voor of achter de twee wielen op de laagste kant van de helling, met een onderlinge afstand tussen de flat-jacks van hart-op-hart (neem de gele pijlen als leidraad, die staan in het midden van de flat-jack) exact dezelfde afstand. Dan oprijden op de nu nog platte flat-jacks tot de gele pijl: als de eerste goed staat, is de tweede automatisch ook goed. Daarna oppompen, zo nodig in delen afwisselend, dus de eerste een stuk oppompen, dan de tweede, dan de eerste verder oppompen, etc. net zolang totdat uw waterpas aangeeft dat u horizontaal staat.

Camper 2.0 (10)

aPompt het niet ontzettend zwaar als er zo’n groot gewicht aan voertuig op de flat-jack camper 2.0 staat?

Geplaatstop1 augustus 2023

Antwoord: nee, doordat er slechts 1,5 bar druk in de flat-jack camper 2.0 hoeft, kunnen zelfs de kinderen zware campers tot 6000 kg omhoog pompen en pompt de fietspomp nog lichter bij een flat-jack dan bij een gewone fiets, waarin 4 à 5 bar druk gaat. U heeft dus ook erg weinig tegendruk op de fietspomp tijdens het pompen. Ideaal.

aHoe hoog kom ik maximaal omhoog met de flat-jack camper 2.0 onder mijn wiel?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: de flat-jack camper 2.0 tilt uw voertuig maximaal 20 cm omhoog. De (ouderwetse) oprijblokken/keggen/wiggen komen meestal slechts tot 8 à 10 cm, dus u komt veel hoger met de flat-jacks dan met die klassieke “levelaars”. Dus u kunt een nog schuinere helling corrigeren met de flat-jacks. Daarmee kunt u op de voor u meest favoriete plek staan op een camping qua zon of schaduw, ook als die perfecte plek op een erg schuine helling gelegen is.

aWelk maximaal gewicht van het complete voertuig kan ik omhoog tillen met de flat-jack Camper 2.0?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: u kunt met de flat-jack Camper 2.0 alle campers en 4×4 jeeps (met daktent) optillen tot zelfs 6000 kg totaalgewicht. Het gewicht van de meeste normale campers ligt rond 3500 kg, dus in de praktijk tilt de flat-jack praktisch alle campers, ook veel grotere, moeiteloos omhoog. Let op: per wiel tilt de flat-jack een gewicht van dus maximaal 1500 kg op (6000 kg gedeeld door 4 wielen). Caravans en vouwwagens zijn meestal veel lichter en hebben meestal maar twee wielen. Ook hiervoor geldt dat u per wiel maximaal 1500 kg kunt tillen. Wat er op neerkomt dat uw caravan maximaal 3000 kg mag wegen als hij 1 as heeft, want u tilt bij een caravan slechts 1 wiel (de laagste zijde op de helling) omhoog (dus tilt u de helft van het totale voertuiggewicht, want de andere helft staat nog op de grond).

aKan ik ook meerdere flat-jacks Camper 2.0 stapelen als ik nog hoger wil komen dan 20 cm?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: nee, u kunt de flat-jacks Camper 2.0 niet stapelen. Wel kunt u als u nog hoger wilt komen dan de al extreem hoge 20 cm, een dikke houten plank van bijvoorbeeld 3 of 5 cm dikte onder uw flat-jack Camper 2.0 leggen voordat u gaat oprijden. Daarmee houdt u de stabiliteit optimaal en creëert u toch extra hoogte. Om zodoende nog schuinere hellingen (of gaten) te kunnen overwinnen bij het horizontaal zetten.

aKan ik een tandemasser camper nivelleren met een flat-jack Camper 2.0 kussen en zo ja, hoeveel flat-jacks heb ik dan nodig?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: U kunt met een tandemasser camper (twee achterassen achter elkaar) prima nivelleren met een flat-jack Camper 2.0 kussen. Als het gewicht van uw totale voertuig onder de 4500 kg ligt, dan is voor de achterassen meestal 1 flat-jack voldoende (gebruik die dan op de voorste van de twee wielen van de achterassen die achter elkaar staan). Bij een totaalgewicht boven de 4500 kg is het verstandig om zowel het voorste als het achterste wiel van de achterassen te nivelleren met een flat-jack (uiteraard nivelleert u alleen aan de lage kant van de helling, dus of twee rechts of twee links). En natuurlijk ook altijd 1 flat-jack voor de vooras incalculeren. Voor een tandemasser camper onder 4500 kg dus in totaal 2 flat-jacks nemen (1 bij de vooras en 1 bij de achteras), en voor een tandemasser boven 4500 kg in totaal 3 flat-jacks (1 bij de vooras en 2 bij de achteras) nemen.

aKan ik een dubbellucht camper nivelleren met een flat-jack Camper 2.0 nivelleringskussen?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: de ronde vorm (met 62 cm diameter) van de flat-jack Camper 2.0 maakt dat het niet altijd mogelijk is om een dubbellucht camper te nivelleren. Een dubbellucht camper heeft zowel links als rechts op de achteras twee wielen naast elkaar, totaal dus 4 wielen op de enkele achteras. Als de twee banden die naast elkaar op de achteras staan samen maximaal 305 cm breed zijn, dan kunt u prima nivelleren met 1 flat-jack Camper 2.0 (dit geldt vooral voor diverse oudere campers met smalle banden). Als uw twee banden die naast elkaar op de achteras staan samen meer dan 305 cm breed zijn, dan adviseren wij u om te kiezen voor onze klassieke flat-jack Camper of klassieke flat-jack Camper Plus voor het nivelleren van de achteras. Vraag deze aan via het contactformulier op deze website.

aWat is de procedure bij het nivelleren van een dubbellucht camper met de flat-jack Camper 2.0?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: Bij bandenbreedte van de 2 naast elkaar op de achteras geplaatste banden van een dubbellucht camper samen van maximaal 305 mm kunt u volstaan met het gebruiken van 1 flat-jack Camper 2.0 aan de lage zijde van de helling, die onder beide banden tegelijk ligt. De procedure is hetzelfde als bij een normale camper, dus gecentreerd en plat de flat-jack Camper 2.0 aanleggen voor of (liever) achter beide wielen van de achteras aan de laagste zijde van de helling. Waarom achter de wielen? Dan kunt u beter bij het ventiel komen met uw opblaaspomp. Dan oprijden tot gele pijl op de platte flat-jack en vervolgens oppompen. Uiteraard wel gelijktijdig de vooras ook voorzien van een flat-jack voor zover nodig voor het nivelleren. Altijd alle flat-jacks tegen de banden aanschuiven voordat u gaat oprijden.

aIk heb een 4×4 camper met zeer brede banden van 305 mm breed, kan die op de flat-jack Camper 2.0?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: Ja, op de nieuwe grote ronde flat-jack Camper 2.0 nivelleringskussens kunt u tot een maximale bandenbreedte van 305 mm prima nivelleren. Op de oude vierhoekige flat-jack Camper en flat-jack Camper Plus kon u tot een kleinere bandenbreedte van 275 mm nivelleren. De nieuwe flat-jack Camper 2.0 versie gaat dus niet alleen veel hoger (20 cm in plaats van 12 cm voor de klassieke flat-jacks) en kan meer bar druk aan (1,5 bar in plaats van 1,2 bar voor de klassieke flat-jacks), maar is ook geschikt voor nog meer caravans en campers, die steeds bredere banden krijgen dan vroeger, zoals de populaire 4×4 campers.

aKan ik een tandemassser caravan nivelleren met een flat-jack Camper 2.0 kussen?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: ja, zolang de diameter van de voorste band plus de ruimte op grondniveau tussen de twee banden aan de kant waar u wilt nivelleren (laagste kant van de helling onder uw caravan) maar groter is dan 62 cm (diameter van het flat-jack Camper 2.0 kussen) kunt u prima uw tandemasser caravan nivelleren met de flat-jack Camper 2.0. Gebruik de flat-jack dan bij voorkeur op het voorste wiel van de twee wielen die achter elkaar staan aan één zijde. Procedure is verder hetzelfde als met een normale caravan, maar wees extra alert op het goed fixeren van uw tandemasser caravan alvorens op de flat-jack te rijden!

aHoeveel bar druk kan er in de flat-jack camper 2.0?

Geplaatstop5 augustus 2023

Antwoord: er gaat slechts 1,5 bar druk in de flat-jack camper 2.0. Dat is een kwart van wat er in een normale fietsband gaat (4 à 5 bar). Dit komt door de grote ronde oppervlakte van het flat-jack kussen, waardoor er slechts erg weinig druk nodig is om grote gewichten zoals een camper omhoog te krijgen. Dat is het mooie van lucht.

AMoet ik de flat-jack opblazen met een fietspomp of met een compressor of kan dit ook met andere opblaasmiddelen?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: in de flat-jack zit een in-ventiel waarmee u hem opblaast. Dit is exact hetzelfde ventiel als in uw autoband zit, dus universeel. Met elke gewenste fietspomp, voetpomp of multicompressor die ook op uw autoband past, kunt u dus ook uw flat-jack oppompen. Let op: vrijwel alle moderne fietspompen hebben een dubbele aansluiting. Eén voor de fietsband en één voor de autoband. Daarmee lukt het dus altijd.

Camper plus (2)

aHoeveel bar druk kan er in de flat-jack camper plus?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: er gaat slechts 1,2 bar druk in de flat-jack camper plus. Dat is een kwart van wat er in een normale fietsband gaat (4 à 5 bar). Dit komt door de grote oppervlakte van het flat-jack kussen, waardoor er slechts erg weinig druk nodig is om grote gewichten zoals een camper omhoog te krijgen. Dat is het mooie van lucht. Met veel vierkante centimeters kussen tilt u gigantische gewichten omhoog.

aWat is de procedure bij het nivelleren van een dubbellucht camper met de klassieke flat-jacks Camper en flat-jacks Camper Plus?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: Bij bandenbreedte van de 2 naast elkaar op de achteras geplaatste banden van een dubbellucht camper samen van meer dan 305 mm kunt u niet de nieuwe flat-jack Camper 2.0 gebruiken, maar wel 2 stuks van onze klassieke versies flat-jack Camper of flat-jacks Camper Plus. Vraag die aan via ons contactformulier (zolang de voorraad strekt). De procedure is hetzelfde als bij een normale camper, dus gecentreerd en plat de flat-jack aanleggen voor of (lever) achter beide wielen van de achteras aan de laagste zijde van de helling. Waarom achter de wielen? Dan kunt u beter bij het ventiel komen met uw opblaaspomp. Dan oprijden tot gele pijl op de platte flat-jacks en vervolgens oppompen. Uiteraard wel gelijktijdig de vooras ook voorzien van een flat-jack voorzover nodig voor het nivelleren. Altijd alle flat-jacks tegen de banden aanschuiven voordat u gaat oprijden!

Veel vragen van caravangebruikers zullen beantwoord worden in onderstaand filmpje.

Deze wijkt iets af van het gebruik bij een camper. (U kunt het filmpje fullscreen afspelen door op het meest rechtse icoontje te drukken.)


Veel gestelde vragen - Flat-Jack (6)

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (7)

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (8)

Garantie (5)

aHoeveel garantie heb ik op de flat-jacks?

Geplaatstop9 januari 2017

Antwoord: alleen als u de flat-jacks rechtstreeks bij ons of bij één van onze officiële flat-jack dealers koopt heeft u 2 jaar fabrieksgarantie op uw flat-jacks. Op elders gekochte flat-jacks geven wij geen garantie en voeren wij ook geen garantie uit. Wij zijn exclusief importeur voor de flat-jack fabriek in de landen Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk, maar wij leveren de flat-jack bij bestelling via onze webshop ook aan alle klanten in alle andere landen. Verzending wereldwijd. U krijgt bij ons een officiële BTW-factuur en fabrieksgarantiebewijs voor 2 jaar.

aIk draaide het ventieldopje per ongeluk in zijn geheel van het ventiel. De flat-jack kan ik nu niet meer helemaal plat krijgen bij het opbergen. Valt dit onder de garantie?

Geplaatstop14 juni 2017

Antwoord: Het kan gebeuren dat bij te snel leeg laten lopen van de flat-jacks de lucht door het grote campergewicht of caravan-/vouwwagen-gewicht geforceerd te snel door het kleine out-ventielgat wordt geperst. Hierdoor worden de in de flat-jack aanwezige tussenschotten (luchtkamers) onder druk gezet.. Met als gevolg dat die tussenschotten verplaatsen of gedeeltelijk rechtop gaan staan, waardoor de flat-jack niet meer nagenoeg plat is op te bergen. Opblazen gaat gewoon goed en de flat-jack blijft gewoon functioneren in dat geval, maar plat opbergen kan dan meestal niet meer. Houdt u zich dus aan de gebruiksaanwijzing en laat de flat-jack langzaam leeg lopen (dus niet het out-ventieldopje er ineens volledig afdraaien). Zowel bij het levelen (horizontaal zetten) als bij het volledig leeg laten lopen na afloop van het kamperen de flat-jacks dus altijd langzaam leeg laten lopen. Heeft u flat-jacks die niet meer helemaal plat kunnen worden opgeborgen, dan valt dit niet onder de garantie!

aMijn flat-jack is lek, doordat er nog een haring in het gras zat. Valt dit onder de garantie?

Geplaatstop14 augustus 2017

Helaas valt schade die ontstaat door het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing buiten de garantie. Het schoonmaken van de grond onder de flat-jack staat duidelijk in de gebruiksaanwijzing, en helaas valt schade die ontstaat door het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing buiten de garantie.

Wij vinden het jammer dat u dit is overkomen. Daarom willen wij als importeur, na overlegging van uw flat-jack factuur, u een passend aanbod doen. U kunt ons benaderen via het contact formulier.

aIk heb mijn flat-jack gekocht bij bedrijf X, kan ik garantie krijgen bij u als importeur?

Geplaatstop14 december 2017

Antwoord: Voor flat-jacks die u elders heeft aangekocht (bijvoorbeeld in het buitenland of via parallelle import) kunt u geen garantiebewijs bij ons aanvragen. De garantie dient u dan ook te regelen met het bedrijf waar u ze heeft gekocht.

Garantie op een flat-jack geldt alleen als u de flat-jack rechtstreeks koopt bij ons als importeur van flat-jack of bij één van onze officiële flat-jack dealers.
Doet u een garantieclaim bij het bedrijf waar u de flat-jack heeft gekocht en u komt er niet uit met hun, dan kunnen wij u een passend aanbod doen om de kapotte flat-jack te vervangen. Benader ons dan via ons contact formulier. Zorg er wel voor dat u een bon of factuur van de andere verkoper heeft, want alleen dan kunnen wij u een passend aanbod doen.

aHet bedrijf waar ik de flat-jack heb gekocht doet moeilijk over de garantie!

Geplaatstop14 januari 2018

Dat komt inderdaad voor als u de flat-jack gekocht heeft via andere kanalen dan via ons als importeur van flat-jack. In dat geval kunt u geen garantie bij ons claimen, maar alleen bij die leverancier waar u de flat-jacks gekocht heeft. Wij kunnen als importeur die garantie helaas niet overnemen. Daarom waarschuwen wij ook voor parallelle import door handelaren, om daar niet te kopen. Garantie en productkennis van de flat-jack is bij die kanalen beperkt of niet aanwezig. U krijgt daar ook vaak flat-jacks van 6 cm hoog in plaats van 20 cm, zonder dat men u dat vertelt.

ONZE TIP: koopt u de flat-jacks gewoon rechtstreeks bij ons als importeur, dan bent u zeker van een goede en officiële fabrieksgarantie op uw flat-jack bandenkussens!

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (9)

Bestellen (2)

aWat is de levertijd van de flat-jack?

Geplaatstop21 april 2018

Na ontvangst van uw betaling is de levertijd in Nederland 1 werkdag, en in België/Frankrijk plus de rest van Europa is de levertijd 2 à 3 dagen. Buiten Europa: reken met 1 week levertijd.

aWaar kan ik de flat-jacks bestellen?

Geplaatstop21 mei 2019

De flat-jacks kunt u alleen rechtstreeks via onze website www.flat-jack.nl of www.flat-jack.be bestellen. Alternatief is aankoop in onze beursstand, waar wij demonstraties verzorgen als importeur van flat-jack met onze bekende classic oranje Mercedes buscamper.

Wij staan onder andere op:

  • de Caravana in januari in Leeuwarden
  • de 4 jaarlijkse SVR-beurzen in januari en februari
  • de CamperExpo in Houten in maart
  • de Caravan en Kampeerbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht in oktober

U kunt de flat-jacks dan op de beurzen direct kopen (pinautomaat aanwezig) en meenemen naar huis, zolang de voorraad strekt.

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (10)

Gebruikersvragen

Algemeen (12)

aWat doet de flat-jack, waarvoor dient hij?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: met de flat-jack kunt u uw caravan/camper/vouwwagen exact horizontaal zetten als u op een camping staat op een schuine helling. U kunt dan horizontaal slapen zonder tegen elkaar aan te rollen in bed, u heeft geen water dat in een hoek van de gootsteen blijft staan, u kunt horizontaal koken.

aKan ik met de flat-jack op kiezels en gravelcampings staan zoals in Zuid-Europa vooral vaak aan de orde is?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: ja, u kunt met de flat-jack zelfs rechtstreeks op kiezel- en gravelcampings staan. Het materiaal polyurethaan waarvan de flat-jacks gemaakt zijn, kan daar tegen. Het is een gigantisch sterke industriële kunststof, waarmee u zelfs met een extreem zware 6000 kg camper rechtstreeks op de Spaanse gravelcampings kunt staan. Wij adviseren u echter om preventief altijd een beschermend matje onder de flat-jack te leggen als u de ondergrond niet vertrouwt. Er kunnen tussen het grind/kiezels/gravel ook wel onzichtbare stukjes glasscherf zitten. Vooral op een camping met veel jeugd wil dit nog wel eens aangetroffen worden. Beschermen is altijd beter dan niets eronder leggen!

aKan ik ook op stenen en rotsen staan met de flat-jack?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: altijd eerst grote stenen en eventuele rotsblokken vanzelfsprekend weghalen op de plaats waar u de flat-jack wilt neerleggen om op te rijden.

aMoet ik de flat-jack opblazen met een fietspomp of met een compressor of kan dit ook met andere opblaasmiddelen?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: in de flat-jack zit een in-ventiel waarmee u hem opblaast. Dit is exact hetzelfde ventiel als in uw autoband zit, dus universeel. Met elke gewenste fietspomp, voetpomp of multicompressor die ook op uw autoband past, kunt u dus ook uw flat-jack oppompen. Let op: vrijwel alle moderne fietspompen hebben een dubbele aansluiting. Eén voor de fietsband en één voor de autoband. Daarmee lukt het dus altijd.

aWat zijn de voordelen van de flat-jack ten opzichte van mijn klassieke oprijblokken/wiggen/keggen die ik al 30 jaar gebruik en waar mijn vrouw zo’n hekel aan heeft?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: de oprijblokken/wiggen/keggen zijn inderdaad al sinds mensenheugenis op de markt, al meer dan 50 jaar. De flat-jack is eigenlijk het eerste moderne alternatief dat vele voordelen biedt:

  1. Grootste voordeel: plat oprijden en nooit meer omhoog het blok op moeten rijden.
  2. Tweede voordeel van de flat-jack: veel nauwkeuriger levelen, zelfs tot op de millimeter nauwkeurig, want de flat-jack werkt met lucht en u hoeft de flat-jack alleen maar in hoogte te stellen.
  3. Derde voordeel: de flat-jack ligt altijd ineens goed, en u hoeft niet meer opnieuw eraf en dan weer proberen zoals met de oprijblokken. U rijdt op de platte flat-jack en stelt de hoogte naar uw wens, en klaar!
  4. Vierde voordeel: door de grotere oppervlakte van de flat-jack blijft hij op de blubber/drassige ondergrond liggen, in plaats van de wegzakkende oprijblokken die u moet uitgraven. Bij de flat-jacks is uitgraven niet meer nodig. Ook rijdt u er makkelijker vanaf in de natte omstandigheden, want de flat-jack is 61,6 cm lang dus u heeft een lange aanloop om uw voertuig op gang te brengen bij het afrijden uit de blubber/drassige ondergrond.
aWelke soorten beschermende matten kan ik onder de flat-jack leggen?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: een eenvoudig schuimen matje (waarmee u op uw knieën de tuin doet) van de bouwmarkt, die heel licht van gewicht is, voldoet al prima in de meeste gevallen op de normale campings. Gaat u nu vaak buiten de reguliere campings kamperen, dus de bergen in, de fjorden, op rotsachtige ondergronden, etc. dan is een dikkere beschermende mat verstandig: veel avonturiers zijn dol op de flexibele flat-jack en leggen een dikke klassieke kokosmat of een houten of metalen plaatje onder de flat-jack ter bescherming, als er extremere omstandigheden zijn qua ondergrond zoals takken, boomstronken, stenen, keien, etc. Haal die stenen, etc. wel zoveel mogelijk weg of ga daar niet op staan met uw voertuig als uw gezonde kampeerders verstand u zegt dat het te extreem is.

aMoet ik altijd op een platte flat-jack oprijden en van een platte flat-jack afrijden of kan dit ook op een volle flat-jack?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: Nooit op en afrijden met een volle flat-jack. Als u dit wel doet kan dat uw flat-jack beschadigen. Dit valt nooit onder de garantie. Alleen oprijden en afrijden van een platte flat-jack dus!

aWaar kan ik de gebruiksaanwijzing vinden?

Geplaatstop12 maart 2018

Antwoord: De gebruiksaanwijzing wordt of is als download link samen met uw factuur in de bevestigingsmail bij uw aankoop beschikbaar gesteld. Heeft u deze mail niet meer beschikbaar dan kunt u een verzoek doen via het contact formulier om alsnog een extra gebruiksaanwijzing toegezonden te krijgen.

aHoeveel flat-jacks heb ik nodig voor het levelen (horizontaal zetten) van een camper of een caravan/vouwwagen?

Geplaatstop3 augustus 2023

Op de normale campings heeft u aan de volgende flat-jacks genoeg:

Normale camper (met 4 wielen)2 flat-jacks nodig om de 2 laagste wielen op de helling omhoog te krijgen om horizontaal te staan
Normale caravan of vouwwagen (met 2 wielen)1 flat-jack nodig om het laagste wiel op de helling omhoog te krijgen om horizontaal te staan
Grote camper (met 6 wielen, tandemasser dus)3 flat-jacks nodig
Grote caravan (met 4 wielen, tandemasser dus)2 flat-jacks nodig

Als u met de camper veel wild gaat kamperen, dus niet op de campings, komt u regelmatig in een situatie dat u bij een normale camper (met 4 wielen) niet 2 flat-jacks nodig heeft, maar 3 stuks. Reden: de helling is vaak schuin in meerdere opzichten, bijvoorbeeld in de Pyreneeën of Alpen of in de ruige wouden of fjorden, en dan is omhoog krijgen van een derde wiel noodzakelijk om recht te kunnen staan. Dit geldt echter alleen voor de avonturiers die veel buiten de reguliere campings staan en extremere omstandigheden aantreffen. Normaliter heeft u met een camper aan 2 stuks flat-jack genoeg voor op de normale camping.

aHoe groot is de flat-jack, is hij makkelijk op te bergen?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: de flat-jack Camper 2.0 is prachtig plat op te bergen, uiteraard als de lucht eruit is. Het formaat is 62 cm doorsnede (volledig rond van vorm). Bovendien is hij opvouwbaar door aan twee zijden de zijflappen in te klappen (naast de harde versterkingen aan de binnenzijde), en dan is het opbergformaat 28×62 cm. Daarmee past de flat-jack zelfs in het bovenkastje van de meeste campers en caravans. Maar ook tussen of onder de stoelen opbergen is goed mogelijk. U heeft met de flat-jack dus veel meer opberg-gemak dan met de grote volumineuze klassieke oprijblokken/wiggen/keggen omdat de flat-jack plat is!

aIk heb weleens een filmpje gezien van wel stapelbare flat-jacks. Kan dat?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: ja, dat kan. Dit zijn niet de nieuwe ronde flat-jacks Camper 2.0 die wij nu verkopen, maar de oude flat-jacks Camper. Die flat-jacks Camper versies zijn vierhoekig en hebben slechts een maximale hoogte van 6 cm. Ze kunnen gestapeld worden (maximaal 2 op elkaar), waarmee u dus 12 cm hoogte bereikt voor 2×119=238 euro. Met de nieuwe flat-jacks Camper 2.0 bereikt u met 1 kussen van 149 euro al 20 cm, dus die zijn relatief veel voordeliger en komen veel hoger.

aWat is de procedure bij het nivelleren van een tandemasser camper met de flat-jacks?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: U handelt bij een tandemasser camper (twee achterassen achter elkaar) als volgt: meet de hart op hart afstand tussen uw voorste en achterste wiel van de achterassen. Vervolgens legt u de flat-jacks achter elkaar op de grond, gecentreerd, voor of achter de twee wielen op de laagste kant van de helling, met een onderlinge afstand tussen de flat-jacks van hart-op-hart (neem de gele pijlen als leidraad, die staan in het midden van de flat-jack) exact dezelfde afstand. Dan oprijden op de nu nog platte flat-jacks tot de gele pijl: als de eerste goed staat, is de tweede automatisch ook goed. Daarna oppompen, zo nodig in delen afwisselend, dus de eerste een stuk oppompen, dan de tweede, dan de eerste verder oppompen, etc. net zolang totdat uw waterpas aangeeft dat u horizontaal staat.

Camper 2.0 (10)

aPompt het niet ontzettend zwaar als er zo’n groot gewicht aan voertuig op de flat-jack camper 2.0 staat?

Geplaatstop1 augustus 2023

Antwoord: nee, doordat er slechts 1,5 bar druk in de flat-jack camper 2.0 hoeft, kunnen zelfs de kinderen zware campers tot 6000 kg omhoog pompen en pompt de fietspomp nog lichter bij een flat-jack dan bij een gewone fiets, waarin 4 à 5 bar druk gaat. U heeft dus ook erg weinig tegendruk op de fietspomp tijdens het pompen. Ideaal.

aHoe hoog kom ik maximaal omhoog met de flat-jack camper 2.0 onder mijn wiel?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: de flat-jack camper 2.0 tilt uw voertuig maximaal 20 cm omhoog. De (ouderwetse) oprijblokken/keggen/wiggen komen meestal slechts tot 8 à 10 cm, dus u komt veel hoger met de flat-jacks dan met die klassieke “levelaars”. Dus u kunt een nog schuinere helling corrigeren met de flat-jacks. Daarmee kunt u op de voor u meest favoriete plek staan op een camping qua zon of schaduw, ook als die perfecte plek op een erg schuine helling gelegen is.

aWelk maximaal gewicht van het complete voertuig kan ik omhoog tillen met de flat-jack Camper 2.0?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: u kunt met de flat-jack Camper 2.0 alle campers en 4×4 jeeps (met daktent) optillen tot zelfs 6000 kg totaalgewicht. Het gewicht van de meeste normale campers ligt rond 3500 kg, dus in de praktijk tilt de flat-jack praktisch alle campers, ook veel grotere, moeiteloos omhoog. Let op: per wiel tilt de flat-jack een gewicht van dus maximaal 1500 kg op (6000 kg gedeeld door 4 wielen). Caravans en vouwwagens zijn meestal veel lichter en hebben meestal maar twee wielen. Ook hiervoor geldt dat u per wiel maximaal 1500 kg kunt tillen. Wat er op neerkomt dat uw caravan maximaal 3000 kg mag wegen als hij 1 as heeft, want u tilt bij een caravan slechts 1 wiel (de laagste zijde op de helling) omhoog (dus tilt u de helft van het totale voertuiggewicht, want de andere helft staat nog op de grond).

aKan ik ook meerdere flat-jacks Camper 2.0 stapelen als ik nog hoger wil komen dan 20 cm?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: nee, u kunt de flat-jacks Camper 2.0 niet stapelen. Wel kunt u als u nog hoger wilt komen dan de al extreem hoge 20 cm, een dikke houten plank van bijvoorbeeld 3 of 5 cm dikte onder uw flat-jack Camper 2.0 leggen voordat u gaat oprijden. Daarmee houdt u de stabiliteit optimaal en creëert u toch extra hoogte. Om zodoende nog schuinere hellingen (of gaten) te kunnen overwinnen bij het horizontaal zetten.

aKan ik een tandemasser camper nivelleren met een flat-jack Camper 2.0 kussen en zo ja, hoeveel flat-jacks heb ik dan nodig?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: U kunt met een tandemasser camper (twee achterassen achter elkaar) prima nivelleren met een flat-jack Camper 2.0 kussen. Als het gewicht van uw totale voertuig onder de 4500 kg ligt, dan is voor de achterassen meestal 1 flat-jack voldoende (gebruik die dan op de voorste van de twee wielen van de achterassen die achter elkaar staan). Bij een totaalgewicht boven de 4500 kg is het verstandig om zowel het voorste als het achterste wiel van de achterassen te nivelleren met een flat-jack (uiteraard nivelleert u alleen aan de lage kant van de helling, dus of twee rechts of twee links). En natuurlijk ook altijd 1 flat-jack voor de vooras incalculeren. Voor een tandemasser camper onder 4500 kg dus in totaal 2 flat-jacks nemen (1 bij de vooras en 1 bij de achteras), en voor een tandemasser boven 4500 kg in totaal 3 flat-jacks (1 bij de vooras en 2 bij de achteras) nemen.

aKan ik een dubbellucht camper nivelleren met een flat-jack Camper 2.0 nivelleringskussen?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: de ronde vorm (met 62 cm diameter) van de flat-jack Camper 2.0 maakt dat het niet altijd mogelijk is om een dubbellucht camper te nivelleren. Een dubbellucht camper heeft zowel links als rechts op de achteras twee wielen naast elkaar, totaal dus 4 wielen op de enkele achteras. Als de twee banden die naast elkaar op de achteras staan samen maximaal 305 cm breed zijn, dan kunt u prima nivelleren met 1 flat-jack Camper 2.0 (dit geldt vooral voor diverse oudere campers met smalle banden). Als uw twee banden die naast elkaar op de achteras staan samen meer dan 305 cm breed zijn, dan adviseren wij u om te kiezen voor onze klassieke flat-jack Camper of klassieke flat-jack Camper Plus voor het nivelleren van de achteras. Vraag deze aan via het contactformulier op deze website.

aWat is de procedure bij het nivelleren van een dubbellucht camper met de flat-jack Camper 2.0?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: Bij bandenbreedte van de 2 naast elkaar op de achteras geplaatste banden van een dubbellucht camper samen van maximaal 305 mm kunt u volstaan met het gebruiken van 1 flat-jack Camper 2.0 aan de lage zijde van de helling, die onder beide banden tegelijk ligt. De procedure is hetzelfde als bij een normale camper, dus gecentreerd en plat de flat-jack Camper 2.0 aanleggen voor of (liever) achter beide wielen van de achteras aan de laagste zijde van de helling. Waarom achter de wielen? Dan kunt u beter bij het ventiel komen met uw opblaaspomp. Dan oprijden tot gele pijl op de platte flat-jack en vervolgens oppompen. Uiteraard wel gelijktijdig de vooras ook voorzien van een flat-jack voor zover nodig voor het nivelleren. Altijd alle flat-jacks tegen de banden aanschuiven voordat u gaat oprijden.

aIk heb een 4×4 camper met zeer brede banden van 305 mm breed, kan die op de flat-jack Camper 2.0?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: Ja, op de nieuwe grote ronde flat-jack Camper 2.0 nivelleringskussens kunt u tot een maximale bandenbreedte van 305 mm prima nivelleren. Op de oude vierhoekige flat-jack Camper en flat-jack Camper Plus kon u tot een kleinere bandenbreedte van 275 mm nivelleren. De nieuwe flat-jack Camper 2.0 versie gaat dus niet alleen veel hoger (20 cm in plaats van 12 cm voor de klassieke flat-jacks) en kan meer bar druk aan (1,5 bar in plaats van 1,2 bar voor de klassieke flat-jacks), maar is ook geschikt voor nog meer caravans en campers, die steeds bredere banden krijgen dan vroeger, zoals de populaire 4×4 campers.

aKan ik een tandemassser caravan nivelleren met een flat-jack Camper 2.0 kussen?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: ja, zolang de diameter van de voorste band plus de ruimte op grondniveau tussen de twee banden aan de kant waar u wilt nivelleren (laagste kant van de helling onder uw caravan) maar groter is dan 62 cm (diameter van het flat-jack Camper 2.0 kussen) kunt u prima uw tandemasser caravan nivelleren met de flat-jack Camper 2.0. Gebruik de flat-jack dan bij voorkeur op het voorste wiel van de twee wielen die achter elkaar staan aan één zijde. Procedure is verder hetzelfde als met een normale caravan, maar wees extra alert op het goed fixeren van uw tandemasser caravan alvorens op de flat-jack te rijden!

aHoeveel bar druk kan er in de flat-jack camper 2.0?

Geplaatstop5 augustus 2023

Antwoord: er gaat slechts 1,5 bar druk in de flat-jack camper 2.0. Dat is een kwart van wat er in een normale fietsband gaat (4 à 5 bar). Dit komt door de grote ronde oppervlakte van het flat-jack kussen, waardoor er slechts erg weinig druk nodig is om grote gewichten zoals een camper omhoog te krijgen. Dat is het mooie van lucht.

AMoet ik de flat-jack opblazen met een fietspomp of met een compressor of kan dit ook met andere opblaasmiddelen?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: in de flat-jack zit een in-ventiel waarmee u hem opblaast. Dit is exact hetzelfde ventiel als in uw autoband zit, dus universeel. Met elke gewenste fietspomp, voetpomp of multicompressor die ook op uw autoband past, kunt u dus ook uw flat-jack oppompen. Let op: vrijwel alle moderne fietspompen hebben een dubbele aansluiting. Eén voor de fietsband en één voor de autoband. Daarmee lukt het dus altijd.

Camper plus (2)

aHoeveel bar druk kan er in de flat-jack camper plus?

Geplaatstop9 maart 2018

Antwoord: er gaat slechts 1,2 bar druk in de flat-jack camper plus. Dat is een kwart van wat er in een normale fietsband gaat (4 à 5 bar). Dit komt door de grote oppervlakte van het flat-jack kussen, waardoor er slechts erg weinig druk nodig is om grote gewichten zoals een camper omhoog te krijgen. Dat is het mooie van lucht. Met veel vierkante centimeters kussen tilt u gigantische gewichten omhoog.

aWat is de procedure bij het nivelleren van een dubbellucht camper met de klassieke flat-jacks Camper en flat-jacks Camper Plus?

Geplaatstop4 augustus 2023

Antwoord: Bij bandenbreedte van de 2 naast elkaar op de achteras geplaatste banden van een dubbellucht camper samen van meer dan 305 mm kunt u niet de nieuwe flat-jack Camper 2.0 gebruiken, maar wel 2 stuks van onze klassieke versies flat-jack Camper of flat-jacks Camper Plus. Vraag die aan via ons contactformulier (zolang de voorraad strekt). De procedure is hetzelfde als bij een normale camper, dus gecentreerd en plat de flat-jack aanleggen voor of (lever) achter beide wielen van de achteras aan de laagste zijde van de helling. Waarom achter de wielen? Dan kunt u beter bij het ventiel komen met uw opblaaspomp. Dan oprijden tot gele pijl op de platte flat-jacks en vervolgens oppompen. Uiteraard wel gelijktijdig de vooras ook voorzien van een flat-jack voorzover nodig voor het nivelleren. Altijd alle flat-jacks tegen de banden aanschuiven voordat u gaat oprijden!

Veel vragen van caravangebruikers zullen beantwoord worden in onderstaand filmpje.

Deze wijkt iets af van het gebruik bij een camper. (U kunt het filmpje fullscreen afspelen door op het meest rechtse icoontje te drukken.)


Veel gestelde vragen - Flat-Jack (11)

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (12)

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (13)

Garantie

Garantie (5)

aHoeveel garantie heb ik op de flat-jacks?

Geplaatstop9 januari 2017

Antwoord: alleen als u de flat-jacks rechtstreeks bij ons of bij één van onze officiële flat-jack dealers koopt heeft u 2 jaar fabrieksgarantie op uw flat-jacks. Op elders gekochte flat-jacks geven wij geen garantie en voeren wij ook geen garantie uit. Wij zijn exclusief importeur voor de flat-jack fabriek in de landen Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk, maar wij leveren de flat-jack bij bestelling via onze webshop ook aan alle klanten in alle andere landen. Verzending wereldwijd. U krijgt bij ons een officiële BTW-factuur en fabrieksgarantiebewijs voor 2 jaar.

aIk draaide het ventieldopje per ongeluk in zijn geheel van het ventiel. De flat-jack kan ik nu niet meer helemaal plat krijgen bij het opbergen. Valt dit onder de garantie?

Geplaatstop14 juni 2017

Antwoord: Het kan gebeuren dat bij te snel leeg laten lopen van de flat-jacks de lucht door het grote campergewicht of caravan-/vouwwagen-gewicht geforceerd te snel door het kleine out-ventielgat wordt geperst. Hierdoor worden de in de flat-jack aanwezige tussenschotten (luchtkamers) onder druk gezet.. Met als gevolg dat die tussenschotten verplaatsen of gedeeltelijk rechtop gaan staan, waardoor de flat-jack niet meer nagenoeg plat is op te bergen. Opblazen gaat gewoon goed en de flat-jack blijft gewoon functioneren in dat geval, maar plat opbergen kan dan meestal niet meer. Houdt u zich dus aan de gebruiksaanwijzing en laat de flat-jack langzaam leeg lopen (dus niet het out-ventieldopje er ineens volledig afdraaien). Zowel bij het levelen (horizontaal zetten) als bij het volledig leeg laten lopen na afloop van het kamperen de flat-jacks dus altijd langzaam leeg laten lopen. Heeft u flat-jacks die niet meer helemaal plat kunnen worden opgeborgen, dan valt dit niet onder de garantie!

aMijn flat-jack is lek, doordat er nog een haring in het gras zat. Valt dit onder de garantie?

Geplaatstop14 augustus 2017

Helaas valt schade die ontstaat door het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing buiten de garantie. Het schoonmaken van de grond onder de flat-jack staat duidelijk in de gebruiksaanwijzing, en helaas valt schade die ontstaat door het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing buiten de garantie.

Wij vinden het jammer dat u dit is overkomen. Daarom willen wij als importeur, na overlegging van uw flat-jack factuur, u een passend aanbod doen. U kunt ons benaderen via het contact formulier.

aIk heb mijn flat-jack gekocht bij bedrijf X, kan ik garantie krijgen bij u als importeur?

Geplaatstop14 december 2017

Antwoord: Voor flat-jacks die u elders heeft aangekocht (bijvoorbeeld in het buitenland of via parallelle import) kunt u geen garantiebewijs bij ons aanvragen. De garantie dient u dan ook te regelen met het bedrijf waar u ze heeft gekocht.

Garantie op een flat-jack geldt alleen als u de flat-jack rechtstreeks koopt bij ons als importeur van flat-jack of bij één van onze officiële flat-jack dealers.
Doet u een garantieclaim bij het bedrijf waar u de flat-jack heeft gekocht en u komt er niet uit met hun, dan kunnen wij u een passend aanbod doen om de kapotte flat-jack te vervangen. Benader ons dan via ons contact formulier. Zorg er wel voor dat u een bon of factuur van de andere verkoper heeft, want alleen dan kunnen wij u een passend aanbod doen.

aHet bedrijf waar ik de flat-jack heb gekocht doet moeilijk over de garantie!

Geplaatstop14 januari 2018

Dat komt inderdaad voor als u de flat-jack gekocht heeft via andere kanalen dan via ons als importeur van flat-jack. In dat geval kunt u geen garantie bij ons claimen, maar alleen bij die leverancier waar u de flat-jacks gekocht heeft. Wij kunnen als importeur die garantie helaas niet overnemen. Daarom waarschuwen wij ook voor parallelle import door handelaren, om daar niet te kopen. Garantie en productkennis van de flat-jack is bij die kanalen beperkt of niet aanwezig. U krijgt daar ook vaak flat-jacks van 6 cm hoog in plaats van 20 cm, zonder dat men u dat vertelt.

ONZE TIP: koopt u de flat-jacks gewoon rechtstreeks bij ons als importeur, dan bent u zeker van een goede en officiële fabrieksgarantie op uw flat-jack bandenkussens!

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (14)

Bestellen

Bestellen (2)

aWat is de levertijd van de flat-jack?

Geplaatstop21 april 2018

Na ontvangst van uw betaling is de levertijd in Nederland 1 werkdag, en in België/Frankrijk plus de rest van Europa is de levertijd 2 à 3 dagen. Buiten Europa: reken met 1 week levertijd.

aWaar kan ik de flat-jacks bestellen?

Geplaatstop21 mei 2019

De flat-jacks kunt u alleen rechtstreeks via onze website www.flat-jack.nl of www.flat-jack.be bestellen. Alternatief is aankoop in onze beursstand, waar wij demonstraties verzorgen als importeur van flat-jack met onze bekende classic oranje Mercedes buscamper.

Wij staan onder andere op:

  • de Caravana in januari in Leeuwarden
  • de 4 jaarlijkse SVR-beurzen in januari en februari
  • de CamperExpo in Houten in maart
  • de Caravan en Kampeerbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht in oktober

U kunt de flat-jacks dan op de beurzen direct kopen (pinautomaat aanwezig) en meenemen naar huis, zolang de voorraad strekt.

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (15)

Copyright© 2024- All rights reserved - Flat-Jack
Webmaster: PvD

  • Verzendinformatie
  • Herroepingsrecht en retourneren
  • Garantie bepalingen
  • Privacyverklaring
  • Cookie Policy (EU)

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (17)

Cookie-toestemming beheren

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies om apparaatinformatie op te slaan en/of te openen. Door toestemming te geven voor deze technologieën kunnen we gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en kenmerken.Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies om apparaatinformatie op te slaan en/of te openen. Door toestemming te geven voor deze technologieën kunnen we gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en kenmerken.

FunctioneelAltijd actief

De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel om het gebruik van een specifieke uitdrukkelijk door de abonnee of gebruiker gevraagde dienst mogelijk te maken, of met als enig doel de uitvoering van de verzending van een communicatie via een elektronisch communicatienetwerk.

Preferences

The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.

Statistieken

The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.De technische opslag of toegang die exclusief wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder een dagvaarding kan vrijwillige naleving van uw internetprovider, of aanvullende records van een derde partij, informatie die alleen voor dit doel is opgeslagen of opgehaald, meestal kan meestal worden gebruikt om u te identificeren.

Marketing

De technische opslag of toegang is vereist om gebruikersprofielen te maken om advertenties te verzenden of om de gebruiker op een website of op verschillende websites te volgen voor vergelijkbare marketingdoeleinden.

Beheer optiesBeheer dienstenBeheer {vendor_count} leveranciersLees meer over deze doeleinden

Voorkeuren bekijken

{title}{title}{title}

Veel gestelde vragen - Flat-Jack (2024)
Top Articles
15 Different Types of Scissors & Their Uses - Worst Room
Who is autumn falls? A Brief Overview |Discover Tribune
Alvin Isd Ixl
Craigslist Centre Alabama
Camping World Of New River
Moonrise Tonight Near Me
Ess Compass Associate Portal Login
Costco store locator - Florida
Wow Genesis Mote Farm
We Will Collide Someday Novel
Delta Air Lines - Login
I Feel Pretty (2018) | Rotten Tomatoes
Leccion 4 Lesson Test
Bank Of America Operating Hours Today
Crestwood Funeral Home Obituaries Gadsden Al
Old Navy Student Discount Unidays
Wow Patchu Pet Battle
Las Mejores Tiendas Online en Estados Unidos - Aerobox Argentina
Mobile Maher Terminal
Spicy Korean Gochujang Tofu (Vegan)
Southpaws Grill Menu
Watchseries To New Domain
Four-Legged Friday: Meet Tuscaloosa's Adoptable All-Stars Cub & Pickle
Oklahoma City Municipal Courthouse
Dickinson Jewelers Prince Frederick Md
Caribou Criminal Docket 2023
Bay State Neurology
Ipayonline Azsdu Net
Craigslist Caldwell Id
Craigslist.nashville
8663081159
O'reilly Car Parts Near Me
Kagtwt
Bureaustoelen & Kantoorstoelen - Kantoormeubelen | Office Centre
Zuercher Portal Inmates Kershaw County
Venezuela: un juez ordena la detención del candidato opositor Edmundo González Urrutia - BBC News Mundo
toledo farm & garden services - craigslist
10000 Blaulicht-Meldungen aus Baden-Württemberg | Presseportal
Rimworld Prison Break
Psalm 136 Nkjv
Robin Herd: 1939-2019
Sep Latest Version
Mere Hint Crossword
Gulfstream Park Entries And Results
Joe Aloi Beaver Pa
Lavender Dreams Nails Walnut Creek Photos
Carter Williamson Jay Ok
Stafford Rotoworld
Gizmo Ripple Tank Answer Key
Papitop
The Enchanted Library - FiMFetch.net
Two Soyjaks Pointing Png
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5490

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.