Solicitarile pentru eliberarea certificatului NUI al casei de marcat se depun doar prin SPV, completand C801 (2024)

03-Mai-2022

9742

Solicitarile pentru eliberarea certificatului NUI al casei de marcat se depun doar prin SPV, completand C801 (1)

Conform Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat din Romania, din 1 martie 2022, solicitarile pentru eliberarea certificatului NUI al casei de marcatse depun doar prin SPV completand C801.

Incepand cu 1 martie 2022, solicitarile pentru eliberarea certificatului NUI al casei de marcat, se depun doar prin SPV completand C801. Documentul in format PDF se transmite la ANAF prin intermediul SPV, sectiunea Depunere documente (nu prin intermediul formularului de contact).

C801 este cererea de atribuire a numarului de ordine din Registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judet/municipiul Bucuresti sau a numarului unic de identificare din aplicatia informatica a ANAF.

Pentru a descarca Soft A, click AICI>>
Pentru a descarca Soft J, click AICI>>

Institutia face si cateva recomandari pentru unitatile acreditate pentru service, care vor sa vina in ajutorul utilizatorilor a.m.e.f. prin completarea formularului C801 si anexarea documentelor necesare precum si prin semnarea si transmiterea cererii prin SPV.

Documente ce trebuie anexate formularului C801 in arhiva ZIP, in virtutea noilor obligatii impuse autoritatilor de Legea 267/9.11.2021:

(a) copii conforme cu originalul ale facturii si a documentului de plata care atesta achizitionarea aparatului de marcat …..

(b) copie conforma cu originalul a procesului-verbal de sigilare a memoriei fiscale si a aparatului de marcat electronic fiscal;
(c) copie conforma cu originalul a actului de identitate a reprezentantului legal inscris in cerere;
In cazul in care cererea se completeaza de catre un imputernicit,
(d) copie conforma cu originalul a actului de identitate cu care se legitimeaza imputernicitul inscris pe cerere, impreuna cu imputernicirea doar daca este cazul.

„Declaratia pe propria raspundere a utilizatorului” nu se ataseaza intrucat informatiile din acest document sunt cuprinse in formularul C801.

Conformitatea cu originalul a documentelor se efectueaza prin inscrierea mentiunii „conform cu originalul” si prin semnatura. Imputernicirea nu necesita mentiunea conform cu originalul.
In situatia in care lipsesc documente din lista, ele vor fi solicitate utilizatorului tot prin SPV si transmise la ANAF prin intermediul formularului de contact din contul SPV.

Pasul 1 Descarcare C801
Pasul 2 Completare

Reprezentantul legal este persoana declarata la registrul comertului ca administrator sau reprezentant.

La completarea C801, asigurati-va ca scrieti corect seria de fabricatie a aparatului precum si numarul si data autorizatiei de distributie!

In cazul in care aparatul de marcat electronic fiscal va fi utilizat in activitatea de “comert/servicii prestate in regim ambulant sau in mijloacele de transport”se inactiveaza campurile “7. Numarul de inmatriculare al taximetrului”, “8. Judetul”, “9. Localitatea/orasul”, “10. Strada” si “11. Adresa (nr. strada, bloc, ap.)” si astfel nu este necesara completarea acestora.

In cazul in care aparatul de marcat electronic fiscal va fi utilizat in activitatea de “transport in regim de taxi”, in campul “7. Numarul de inmatriculare al taximetrului” se inscrie numarul de inmatriculare al autoturismului pe care va fi instalat aparatul de marcat electronic fiscal, se inactiveaza campurile “8. Judetul”, “9. Localitatea/orasul”, “10. Strada” si “11. Adresa (nr. strada, bloc, ap)” si astfel nu este necesara completarea acestora.

Pasul 3 Validare
Pasul 4 Dupa confirmare, formularul solicita atasarea arhivei ZIP.
Pasul 5 Semnare
Pasul 6 Transmitere

Formularul se semneaza digital si se transmite doar de catre persoana desemnata la ANAF sa foloseasca contul de SPV al utilizatorului amef si sa transmita declaratii (in general, contabilii au imputernicire generala pe SPV-ul clientului). In situatia in care nu sunteti persoana autorizata pe SPV -ul utilizatorului, dupa pasul 4, SALVATI cererea si transmiteti-o mai departe persoanei autorizate.

Clientii care nu au semnatura digitala, pot imputernici unitatea acreditata, dar numai cu acordul acesteia, sa semneze si sa transmita C801 sau alte documente care tin de casa de marcat. Conf art 15 alin. 9 din anexa la procedura OMFP 660/2017, pentru ca imputernicirea sa fie valabila trebuie sa contina obligatoriu specificatia ca imputernicirea este generala pentru toate operatiunile din SPV si totodata trebuie sa contina acordul cu privire la accesul la informatiile referitoare la istoricul acctiunilor anterioare din SPV a persoanei reprezentate.

Cartea de interventie si registrul special se vizeaza de catre organul fiscal competent, asa cum s-a procedat si pana acum.

Sursa: Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat din Romania

Solicitarile pentru eliberarea certificatului NUI al casei de marcat se depun doar prin SPV, completand C801 (5)

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Solicitarile pentru eliberarea certificatului NUI al casei de marcat se depun doar prin SPV, completand C801 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6430

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.